Katalonian iloiset rouvat kevätkauden kantaesityksenä

Helena Anttosen käsikirjoittama uutuusnäytelmä KATALONIAN ILOISET ROUVAT saa ensi-iltansa ja samalla kantaesityksensä Porin Teatterissa 25. helmikuuta 2017. Näytelmän on ohjannut vierailija Milko Lehto ja sitä esitetään Porin Teatterin Pienellä Näyttämöllä.

Katalonian iloiset rouvat kertoo Inkasta, Vonnesta, Anitasta ja Tuuliasta, jotka käyvät lempeää kamppailua ikääntymistä vastaan, harrastavat maalaustaidetta ja joutuvat usein venyttämään euroa. Heidän ystävyytensä on kasvanut yhteisen taideharrastuksen ja -matkojen lomassa eikä sitä ole koeteltu museokaupan jonoa pahemmissa paikoissa.

Kuinka sopuisan nelikon pelisääntöjen, säästöjen ja perhesuhteiden käy, kun katalonialaisesta kylästä löytyy täydellinen talo – juuri se toiveiden koti, jossa he voisivat viettää yksilöllisen ja yhteisöllisen vanhuuden?

Näytelmän rooleissa nähdään Porin Teatterin näyttelijöistä Katariina Lohiniva, Anna-Maija Kokkinen, Anna-Maija Nissi, Hannele Lanu ja Mirva Tolppanen. Lisäksi näytelmässä vierailee Rakastajat-teatterin riveistä tuttu näyttelijä Kai Tanner.

Koillis-Espanjalaiseen keramiikkakylään sijoittuvan vanhainkotimiljöön on suunnitellut vieraileva lavastaja Mimmi Resman, pukusuunnittelusta on vastannut Taru Liipola.