Lippuvaraukset

Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

0600 900 900 • (2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua

SIDOTUT - JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET II

Enni Mustonen
SIDOTUT - JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET II
Dramatisointi ja ohjaus: Tommi Kainulainen (vier.)
Lavastus: Teemu Loikas
Puvustus: Taru Liipola
Valosuunnittelu: Timo Alhanen (vier.)
Äänisuunnittelu: Jukka Kouhia

 

Menestysnäytelmä Järjen
ja tunteen tyttäret saa jatkoa
!

Augusta-tädin siirtyessä ajasta ikuisuuteen muuttuu kaikki Mariankadun talossa. Yhtäkkiä Annan on astuttava tätinsä saappaisiin ja hoitamaan hänen omaisuuttaan. Tädinkin asioita hoitaneesta Joonas Weckmanista tulee merkittävä hahmo Annankin elämään, mutta samalla mies tulee repäisseeksi railon Annan ja Hilman ystävyyden väliin. Hilman ja hänen perheensä on tehtävä dramaattisia ratkaisuja muuttuneen tilanteen ja alati tiukkenevan toimeentulon tähden.

Enni Mustosen kiehtova historiallinen romaanisarja Järjen ja tunteen tarinoita kuvaa kahden naisen rinnakkaisia kohtaloita sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomessa. Viisiosaisen kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa dramatisoitiin keväällä 2019 Porin Teatterin päänäyttämölle kantaesitykseksi JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET. Sarjan samannimiseen neljänteen osaan perustuva näytelmä Sidotut jatkaa ystävätärten kiehtovaa ja tunnerikasta tarinaa.

 Näytelmä kesto: 2h 45min (sis. väliajan)

 

 

 

 

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

TULEVAT S-ETUNÄYTÖKSET:

la 23.1.2021 klo 13

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

 

Lue teatteriarvostelu:
Paljon Melua Teatterista 27.11.2020 >>

"Sidotut jatkaa suositun Järjen ja tunteen tyttäret -näytelmän tarinaa!"

Katsojakommentteja

"Porin Teatteri jatkaa komeasti kantaesityslinjaansa. Tommi Kainulainen on onnistuneesti tuonut näyttämölle Mustosen polveilevan tekstin. Esitys on kekseliäs ja viihdyttävä. Se sisältää lukemattoman määrän lyhyitä kohtauksia. Jokainen niistä soljuu vaivatta kohti seuraavaa. Tässä auttaa Teemu Loikaksen ja Timo Alhasen taitavasti suunnittelema projisointi kolmelle screenille. Estradilla nähdään kaikkiaan 14 toinen toistaan taitavampaa tulkitsijaa. Riikka Papunen tekee vahvan ja elämänmakuisen roolin Hilmana. Mirva Tolppanen tekee johdonmukaisen hahmon isossa roolissaan rikkaana perijättärenä. Vesa Haltsonen pettävänä aviomiehenä tekee vankkaa jälkeä. Myös Janne Turkki on vakuuttava. Heidi Rantakeisu kuten myös nuori Evelina Jääskeläinen istuvat rooleihinsa luontevasti. Oskari Penttilä jää mieleen selkeästä ja toimivasta ilmaisustaan. Hannele Lanu loistaa jälleen. Hän saa pienestä roolistaan suorapuheisena hovineuvoksettarena kaiken hauskan irti ja enemmänkin. Peter-Sebastian Lehtonen ylimaalailee agitaattorinsa sopivalla asteikolla. Miia Lindström Annan äitinä saa esiin myös komediallisia sävyjä."
Satakunnan Kansa 9.11.2020 / Pertti Pitkonen

"Jär­jen ja tun­teen tyt­tä­ret näy­tel­män jat­ko-osa Si­do­tut Po­rin Te­at­te­rin pää­näyt­tä­möl­lä on vä­ke­vää ja elä­män­ma­kuis­ta draa­maa. Näy­tel­män ker­ron­ta ete­nee hy­vin elo­ku­va­mai­ses­ti. Sekä koh­tauk­sis­ta et­tä tun­nel­mas­ta toi­seen siir­ry­tään sau­mat­to­mas­ti. Jär­ki ja tun­teet su­lau­tu­vat yh­tei­sek­si ko­ke­muk­sek­si. Tolp­pa­nen la­taa hie­nos­ti il­mei­siin ja elei­siin tu­kah­du­tet­tu­ja tun­tei­ta. Traa­gi­sis­ta ta­pah­tu­mis­ta huo­li­mat­ta näy­tel­mäs­sä on myös hie­no­vi­reis­tä ja läm­min­tä huu­mo­ria, jota vil­je­lee eri­tyi­ses­ti An­nan äi­tiä näyt­te­le­vä Miia Lindst­röm. Pa­pu­nen heit­täy­tyy roo­liin­sa koko tun­nes­kaa­lal­la. Halt­so­nen ruu­miil­lis­taa em­pa­ti­a­ky­vyt­tö­myy­den jää­tä­vän vah­vas­ti. Lii­ku­tel­ta­vil­la viit­teel­li­sil­lä ra­ken­teil­la luo­daan näp­pä­räs­ti eri­lai­sia huo­ne­ti­lo­ja ja nä­ky­miä. Tee­mu Loi­kak­sen suun­nit­te­le­mas­sa mi­ni­ma­lis­ti­ses­sa la­vas­tuk­ses­sa on usei­ta hel­miä. Pro­ji­soin­nit liit­tä­vät ko­ko­nai­suu­den his­to­ri­al­li­seen vii­te­ke­hyk­seen ja mu­siik­ki su­lau­tuu sau­mat­to­mas­ti ker­ron­taan."
Satakunnan Viikko 11.11.2020 / Tarja Tiilimäki

Esitysajat +

Ensi-ilta: 7.11.2020|
Ikäsuositus: Sallittu|
Kesto: 2h 45min (sis. väliajan)
Liput: 29€ peruslippu / 26€ eläkeläinen/ 24€ opiskelija ja työtön|

Ensi-ilta: 7.11.2020|
Ikäsuositus: Sallittu|
Kesto: 2h 45min (sis. väliajan)
Liput: 29€ peruslippu / 26€ eläkeläinen/ 24€ opiskelija ja työtön|

Lippuvaraukset


Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua


0600 900 900
(2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Päänäyttämö

Hallituskatu 14
28100 Pori

Katso kartta ja ajo-ohjeet

Rooleissa

Riikka Papunen (vier.)
Hilma Maria Rantamäki (ent. Mäkelä, os. Perämäki)
Mirva Tolppanen
Anna Sofia Ahlstedt
Miia Lindström (vier.)
Leskipastuurska Matilda Ahlstedt (Annan äiti)
Heidi Rantakeisu
Miina (Annan huushollerska)
Maarit Niemelä
Hoitajatar, Briitta (Joonaksen taloudenhoitajatar)
Vesa Haltsonen
Joonas Weckman (tuomari)
Marko Honkanen
Arvid (Annan sukulaismies), Martti Grönroos (rakennustyömies)
Pekka Hänninen
Herman Weckman (Joonaksen poika), Työmies Brooklynissa
Peter-Sebastian Lehtonen
Erkki (Annan sukulaismies), Artturi Mäkelä (Hilman ex-mies)
Teemu Niemelä
Klaus Granqvist (Hermanin ystävä)
Oskari Penttilä
Juristinplanttu, Voitto Mäkelä (Hilman poika)
Janne Turkki
Veikko Rantamäki (Hilman aviomies)
Hannele Lanu
Emilie Forsell (hovineuvoksetar)
Evelina Jääskeläinen
Anna "Pikku-Anna" Mäkelä (Hilman tytär)