Lippuvaraukset

Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

0600 900 900 • (1,98 €/min+pvm)
Ma-su klo 7-22

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua

TANGO D'AMORE

Heikki Paavilainen
TANGO D’AMORE -musikaali Eino Grönin elämästä

Ohjaus: Heikki Paavilainen
Lavastus: Jyrki Seppä
Puvustus: Taru Liipola
Kapellimestari: Seppo Tyni
Koreografia: Ansku Bergström
Valosuunnittelu: Jyrki Heloaho ja Riikka Hakala
Videosuunnittelu: Jazib Javed

Ensi-ilta Promenadisalissa 3.2.2018

Promenadikeskuksen Promenadisali osoitteessa Yrjönkatu 17, 28100 Pori.

 

…on sävel liekin…

Tarina reposaarelaisen merimiehen pojasta - siitä kuinka lahjakkaasta painijasta tulee koko Suomen rakastama laulaja. Tarina alkaa ajasta jolloin Reposaareen ei ollut rakennettu siltaa, lapsuudesta jota elettiin yhteisöllisessä saaressa eristyksissä muusta maailmasta.

Pääsemme seuraamaan kuinka vahva tahto kuljettaa miestä kohti uusia tuntemattomia vesiä. Matkalla tapaamme myös Topi Kärjen, Olavi Virran ja Juha Vainion.

Tärkeimpänä henkilönä on kuitenkin vaimo Marjatta, jonka roolissa nähdään Heidi Rantakeisu. Eino Grönin lisäksi lavalla nähdään Einoa nuorempana näyttelevä vierailija Joni Leponiemi, sekä kouluikäistä Einoa näyttelevä Rasmus Koskinen. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Porin Teatterin näyttelijät Marko Honkanen, Anna-Maija Kokkinen ja Oskari Penttilä, sekä tanssijoina vierailijat Ansku Bergström, Juha PykäläinenJanica Saarni ja Janne Talasma.

Käymme ikimuistettavien musiikkinumeroiden kautta läpi Empun eli Eikan uraa ja rinnalla yksityiselämän käännekohtia.

Seinilläkin korvat on…

Luvassa on kaunis, koskettava, hauskakin ja sieluun tarttuvien sävelmien siivittämä musikaali, joka perustuu tosiasioihin. Ainakin siltä osin kuin muistamme...

Orkesteri:
Seppo Tyni: kapellimestari, kitara
Timo Lilja: rummut, lyömäsoittimet
Pentti Enqvist: huilu, alttohuilu, pikkolohuilu
Jouni Hokkanen: kontrabasso
Ilkka Poijärvi: kosketinsoittimet
Jari-Pekka Leino: hanuri
Laura Ruusumaa: viulu

Tarjoiluvaraukset ja tiedustelut:

Cafe & Catering Promenadi
www.cafepromenadi.fi
p. 02 641 7323, 0400 120765 / Anita Juhola
cafepromenadi@raatihuoneenkellari.fi

Ryhmäruokailut ja illallisvaraukset:
Ravintola Raatihuoneen Kellari
www.raatihuoneenkellari.fi | p. 02 633 4804

 

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden ja työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

S-ETUKORTTI -NÄYTÖKSET
La 17.2. klo 13
La 7.4. klo 19
Pe 4.5. klo 13

Norm. 38 € / 34 € / 31 € | Kesto n. 2h  (sis. väliajan)

Induktiosilmukkapaikat (kuulolaitteen käyttäjille) ovat Promenadisalin takaparvella oikealla rivit 8-10, paikat nro: 207-258.

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

 

"Eikan ääni soi edelleen komeasti ja vahvana."

Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 5.2.2018

Katsojakommentteja

"Esitys alkaa tehokkaasti. Tyhjälle näyttämölle saapuu itse Eino Grön ja alkaa laulaa italoklassikkoa Poika varjoisilta kujilta. Yleisö on heti myyty. Alun näytelmälliset kohtaukset etenevät kronologisesti kohti laulukilpailuja ja ensimmäistä levytystä. Tässä kohdin kuvioihin astuvat myös ajan suuren vaikuttajat Toivo Kärki ja Olavi Virta, joita Marko Honkanen ja Jani Koskinen esittävät osuvasti karrikoiden. (---) esitys kulkee hyvin ja vauhdikkaastikin. Siitä pitävät huolen muun muassa Ansku Bergströmin koreografia ja taitavat tanssijat. Pelkistetty lavasteratkaisu toimii hyvin varsinkin kun valaistuksella luodaan onnistuneesti tunnelmaa ja eri interiöörejä. Musikaalissa on kaikkiaan 20 hyvin valittua laulua, jotka tukevat tarinaa. Grön on niistä neljässä mukana. Kaikki laulajat ovat hyviä. Eikkaa näyttelevällä Leponiemellä on myös paikka paikoin samantyyppinen klangi kuin Grönillä. Illan suurimman show'n pistää pystyyn Marko Honkanen Juha Watt Vainion roolissaan. Hänen tulkintansa Vainion kappaleista muiden avustamana saa yleisön villiintymään. Vainio kirjoitti ja lahjoitti Grönille kappaleen Ääretön aava ympärilläin. Sen hieno tulkinta Grönin itsensä esittämänä saa viluväreet aikaan. Jo pelkästään tämän takia esitys kannattaa nähdä. Eikan ääni soi edelleen komeasti ja vahvana. Iso merkitys musikaalin onnistumiselle on Seppo Tynin johtamalla virtuoosimaisella orkesterilla, joka taitavasti taipuu kaikkeen mahdolliseen."
Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 5.2.2018

"TANGO D'AMORE-esityksessä oleva 9-vuotias Rasmus Koskinen lauloi niin upeasti, että meni kylmät väreet ja tuli ihan tippa silmään. Jatka laulamista Rasmus, olet todella lahjakas."
Tekstaripalsta, Satakunnan Kansa 6.2.2018

"TANGO D'AMORE 10. helmikuuta Promenadisalissa. On hienoa, että on otettu huonokuuloinen kuulolaitteen käyttäjä huomioon. Huonokuuloiselle tarkoitettu induktiosilmukka toimi erittäin hyvin. Huonokuuloisellakin on oikeus nauttia teatterista."
Harri Salminen / Tekstaripalsta, Satakunnan Kansa 14.2.2018

"Tyylikkään ja vakuuttavan aloituksen täydentää ihastuttavan heleä ääninen Gröniä lapsena esittävä Rasmus Koskinen ja aikuista Einoa esittävä Joni Leponiemi sekä koko muu ensemble. (---) Tango d'Amore on on musiikkinostalgiaa parhaimmillaan. Esityksen hykerryttävintä antia on [Marko] Honkasen, Oskari Penttilän, Jani Koskisen ja Joni Leponiemen Matkalla pohjoiseen revittely. Tunneskaalassa toista ääripäätä edustaa puolestaan Grönin esittämä koskettava Ääretön aava ympärilläin, jonka Vainio sävelsi ja sanoitti Grönin 50-vuotislahjaksi. Nautittavan kunnianosoituksen Eino Grönille täydentää oivaltavan vaivattomasti eri tyyleihin sujahtava Seppo Tynin kapellimestaroima seitsenjäseninen livebändi, jonka musisointia Promenadisalin akustiikka tukee hienosti."
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 7.2.2018

"Lukuisia musiikkinäytelmiä kirjoittanut Heikki Paavilainen osaa konseptin: yleisölle tarjoillaan viihdyttävän musikaalinen tarina, johon on oikeassa mittasuhteessa ripoteltu draamaa ja hupaisia kevennyksiä. (---) Iso ansio tyylikkäästi toteutetusta musikaalista lankeaa Seppo Tynin taitavalle orkesterille sekä Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tutuksi tulleen ammattitanssija Ansku Bergströmin tanssikoreografioille. Koko esitys eteneekin kuin pehmeän joustavin tanssiaskelin."
Maarit Anttila / Länsi-Suomi 13.2.2018

Esitysajat +

Ensi-ilta: 3.2.2018|
Ikäsuositus: Sallittu lapsille|
Kesto: n. 2 h (sis. väliajan)
Liput: 38 € / 34 € / 31 €|

Ensi-ilta: 3.2.2018|
Ikäsuositus: Sallittu lapsille|
Kesto: n. 2 h (sis. väliajan)
Liput: 38 € / 34 € / 31 €|

Lippuvaraukset


Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua


0600 900 900
(1,98 €/min+pvm)
Ma-su klo 7-22

Rooleissa

Eino Grön
Eino Grön
Joni Leponiemi
Eikka
Rasmus Koskinen
Emppu
Heidi Rantakeisu
Marjatta
Jani Koskinen
Isä, Olavi Virta, Portsari, Tappi, Roberto Pansera
Anna-Maija Kokkinen
Äiti, Lady Virtanen, Nainen
Oskari Penttilä
Opettaja, Jaakko Salo, Eemeli, Painituomari
Marko Honkanen
Topi Kärki, Junnu
Ansku Bergström
Tanssija, Nainen