Teatterin turvallisuusohjeistus

Tervetuloa turvallisesti teatteriin

Katsojiemme ja henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Tutustu alla oleviin yleisöohjeistuksiin jo etukäteen.

Lipun osto

Ostamalla lippusi Lippupisteen verkkokaupasta www.lippu.fi sinun ei tarvitse asioida henkilökohtaisesti myyntipisteissä. Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta poikkeusviestintä tavoittaa sinut.

Mikäli haluat asioida henkilökohtaisesti lippukassallamme, se on mahdollista. Kassan tuntumasta löytyy käsidesipisteitä ja kassoilla on pleksilasit suojaamassa virkailijaa ja asiakasta. Käytäthän mahdollisuuksien mukaan korttimaksua.

Lippuja myydään jokaiseen esitykseen vain noin 60% salin kokonaismäärästä. Tällä toimenpiteellä pyrimme järjestämään riittävää väljyyttä saliin.

 

Saapuminen teatteriin

Varaathan teatterikäyntiisi reilusti aikaa. Saavu teatteriin vain, jos olet täysin terve. Jos tunnet itsesi sairaaksi, jää kotiin lepäämään. Jos olet juuri palannut ulkomailta Suomeen, siirrä teatterissakäyntisi myöhäisempään ajankohtaan. Sairastapauksissa teatteri vaihtaa jo ostetut liput maksutta uuteen näytäntöön. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit kuluitta vaihtaa lippusi tulevaan esitykseen vielä esityspäivänäkin.

Desinfioi kätesi heti saapuessasi aulaan. Voit myös pestä kädet wc-tiloissa, joita löytyy sekä permantotasosta että 2. kerroksesta. Käsidesipisteitä on sijoitettu ympäri teatteria. Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaasi. Myös henkilökuntamme on sitoutunut tehostettuun käsihygieniaan.

Vaatesäilytyspalvelut

Vaatesäilytyspalvelut toimivat normaalisti. Poikkeustilan ajan narikkaan on asennettu pleksilasit suojaamaan vaatesäilytyksessä työskentelevien ja katsojien välistä kontaktia.

Kasvomaskit

Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä teatterissa. Varauduthan ottamaan mukaasi oman hengityssuojaimen. Kyseessä on suositus, emme vaadi asiakkailtamme maskin käyttöä tai valvo sitä. Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on visiiri tai suu-nenäsuojus.

Tilojen siisteys

Kiinnitämme erityistä huomiota tilojen siisteyteen ja puhdistamme kaikkien yleisötilojemme kosketuspintoja tehostetusti. Huomioimme erityisesti wc-tilat, ovenkahvat, pöytätasot, hanat ja kaiteet. Vältä pintojen turhaa koskettelua. Hissi pyydetään jättämään liikuntarajoitteisten käyttöön.

Turvavälit ja jonotus

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidä riittävästi etäisyyttä muihin asiakkaisiin. Huomioi turvavälit (1-2 metriä) mahdollisissa jonotustilanteissa.

Katsomossa

Ovet katsomoon avataan 25 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta vältymme ruuhkilta salien ovilla. (Poikkeus: lastennäytelmä Viiru muuttaa -esitykseen yleisö pääsee 15 min ennen esityksen alkua.) Huomaathan, että turvavälien mahdollistamiseksi istumapaikkasi salissa ei välttämättä ole sama kuin lippuusi on merkitty. Teemme parhaamme löytääksemme teille toivottua sijaintia vastaavat paikat, turvavälit huomioiden.

Väliajalla

Väliajan kesto on 20 minuuttia, jonka aikana katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa jäädä istumaan väliajaksi. Jos mahdollista, vältä turhaa liikkumista eri kerroksien välillä. Mikäli poistut väliajaksi salista, palaathan takaisin samalle paikalle.

Tarjoilut

Väliaikatarjoilu on saatavissa ainoastaan ennakkoon tilattuna. Tilauksen voi tehdä puhelimitse tai esitykseen saavuttaessa. Jonotustilanteita välttääksemme kahviotuotteita ei myydä enää väliajalla. Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaalle valmiiksi omaan pöytään. Omien eväiden nauttiminen ei ole sallittua teatterissa.

Esityksen päätyttyä

Kun esitys päättyy, poistu rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen. Mikäli käytät istuinkoroketta, älä palauta sitä takaisin korokepinoon vaan jätä se istuimelle. Vahtimestarit hakevat ne käytön jälkeen katsomosta ja siirtävät sivuun määräajaksi.

Henkilökuntamme neuvoo kaikissa kysymyksissä, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Tervetuloa turvallisesti Porin Teatteriin!

ajankohtaista

Lippukassa kesätauolla pe 28.5. – su 1.8.

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

Lippukassa suljettu kesän ajan 28.5.-1.8.2021.
Lippuvaraukset puhelimitse kesän ajan
ma-pe klo 9-17 | Lippuostokset LIPPU.FI

SOITA: 02 6344 840

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI